top of page
Qui som: Inner_about
DSC00993
Fotografía_Vallbona.jpg

L'ENSEMBLE

Ensemble O Vos Omnes a ser fundat l'any 2011 pel director i compositor Xavier Pastrana. Amb una llarga experiència en la música coral i de formació transversal en el camp de la música clàssica, Xavier Pastrana ha aconseguit en poc temps situar "Ensemble O Vos Omnes" en un dels grups vocals de música antiga de més projecció de Catalunya.

De la passió per la música antiga neix la voluntat de conectar el seu repertori amb el món actual, fent de cada concert una experiència única, propera i commovedora per a tothom.


Cadascun dels projectes de l'Ensemble pretenen posar en valor la capacitat de la música antiga de dialogar amb la societat contemporània. Treballant en la recuperació, contextualització i creació de nous repertoris i formats, "Ensemble O Vos Omnes" proposa concerts i enregistraments sorprenents i de gran rigor tècnic.

Les seves interpretacions de música barroca han estat lloades per la premsa especialitzada, tant en les obres de gran format com en les de petita factura. També han cridat l’atenció les seves interpretacions de música contemporània, que han estat reconegudes per compositors de renom com Bernat Vivancos o Joan Magrané. La capacitat de combinar precisió tècnica amb un so distintiu i d’una gran musicalitat és el segell que ha portat l’Ensemble O Vos Omnes a ser considerat un grup únic en la seva especialitat.

Qui som: Homepage_about

XAVIER PASTRANA

Fotografia Xavier Pastrana editado edita

Tot i haver completat la carrera de guitarra, va trobar aviat la seva passió en la direcció i la composició. Com a director té experiència en diversos camps (orquestral, coral, cobla, infantil...), on sempre ha estat reconegut per la seva sensibilitat musical i l’elegància del seu gest. Ha estat al capdavant de diverses formacions, però és amb l’Ensemble O Vos Omnes amb qui ha aconseguit el reconeixement com a director d’un dels millors cors del país, al qual ha portat a altes cotes de perfecció en molt poc temps.

En la seva etapa de formació va estudiar composició i orquestració amb Manel Oltra, eminent compositor català valorat especialment per la seva obra coral. Fruit d’aquest estudi, Xavier Pastrana demostra un gran domini de la textura coral i una sorprenent

capacitat en les seves interpretacions de posar en relleu els elements formals i les tensions i distensions musicals, mantenint sempre una gran atenció a l’equilibri ideal i a la independència de les veus en cada passatge.

Per tal de completar els seus estudis, va passar una curta temporada a la Universität für Musik und darstellende Kunst de Viena, on estudià direcció orquestral amb U. Lajovich i S. Pironkoff, tot i que sempre ha confessat una especial predilecció com a mestre pel director Salvador Mas.

El primer contacte amb la música antiga li ve del guiatge de Pierre Caó, director luxemburguès amb qui va estudiar a l’Escola Superior de Música de Catalunya. A partir de l’estudi amb aquest director, Xavier Pastrana inicia una relació idíl·lica amb la música anterior al segle xix que combina amb la seva faceta de compositor, la qual, per tant, el manté en contacte també amb la música del segle xxi.

Amb l’Ensemble O Vos Omnes i aquest primer treball discogràfic, Xavier Pastrana desplega la seva capacitat de síntesi i de relació entre totes les seves facetes musicals.

bottom of page